GK Quiz – 343(Mixed GK Topics)

1.Who is the author of the book ‘OPEN’?
a) Andre Agassi
b) Rafel Nadal
c) Martina Hingis
d) Cristiano Ronaldo

Click here to View Answer
Answer a) Andre Agassi

2.What is the capital of Ghana?
a) Sunyani
b) Tamale
c) Madina
d) Accra

Click here to View Answer
Answer b) Tamale

3.Who was the only Lok sabha speaker to have become the president of India?
a) Giani Zail Singh
b) Dr Rajendra Prasad
c) Neelam Sanjiva Reddy
d) Fakhruddin Ali

Click here to View Answer
Answer c) Neelam Sanjiva Reddy

4.playback singer who received the Bharat Ratna-
a) MD Rafi
b) Lata Mangeshkar
c) Asha Bhosale
d) kishore Kumar

Click here to View Answer
Answer b) Lata Mangeshkar

5.World Thalassaemia Day is on –
a) 9th April
b) 11th May
c) 15th June
d) 8th May

Click here to View Answer
Answer d) 8th May

6.Which of the following is a peninsular river of India?
a) Gandak
b) Kosi
c) Krishna
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Krishna

7.The five permanent members of UN security council are-
a) China, France, Russian Federation, the United Kingdom, and the United States,
b) Japan,West Germany, Russian Federation, the United Kingdom, and the United States,
c) Germany,France,Canada ,Russian Federation, the United Kingdom
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) China, France, Russian Federation, the United Kingdom, and the United States,

8.Who invented Worldwide Standard Time Zones?
a) Charles Richard Drew
b) Jesse Wilford Reno
c) Sir Sandford Fleming
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Sir Sandford Fleming

9.Which country secured top position in the 2016 World Press Freedom index?
a) Finland
b) Norway
c) Netherlands
d) Germany

Click here to View Answer
Answer a) Finland

10.Which of the following countries has won the 2016 women’s Hockey champions Trophy?
a) Argentina
b) New zealand
c) Netherlands
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Argentina

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment