GK Quiz – 342(Mixed GK Topics)

1.Value Added Tax (VAT) was first introduced in which country ?
a) France
b) Japan
c) India
d) China

Click here to View Answer
Answer a) France

2.The National Ayurveda Day is celebrated on
a) 27 October
b) 22 October
c) 28 October
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) 28 October

3.Which country won the ICC under 19 world cur 2016?
a) India
b) Pakistan
c) Australia
d) West Indies

Click here to View Answer
Answer d) West Indies

4.Which famous Indian is also known as Martin Luther of India?
a) Lala Lajpat Rai
b) Dayanand Saraswati
c) Abul Kalam Azad
d) Bal Gangadhar Tilak

Click here to View Answer
Answer b) Dayanand Saraswati

5.Which one is the oldest football competition in India?
a) Rovers Cups
b) Santosh Trophy
c) Durand Cup
d) IFA Shield

Click here to View Answer
Answer c) Durand Cup

6.Pinjore Gardens are situated in-
a) Hyderabad
b) Shrinagar
c) Panchkula
d) Allahabad

Click here to View Answer
Answer c) Panchkula,Haryana

7.Archery is the national sport of which country?
a) Afghanistan
b) Bhutan
c) Japan
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Bhutan

8.Who has won gold medal in the 2016 Rio Olympics men’s singles tennis tournament?
a) Andy Murray
b) Juan Martin Del Potro
c) Novak Djokovic
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Andy Murray

9.Which one of the following is the farthest from the center of the earth?
a) Equator
b) Tropic of Capricorn
c) Antarctic Circle
d) South Pole

Click here to View Answer
Answer a) Equator

10.Which one of the following is a metamorphic rock?
a) Basalt
b) Gneiss
c) Granite
d) Sandstone

Click here to View Answer
Answer b) Gneiss

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment