GK Quiz – 341(Mixed GK Topics)

1.Which famous Indian is also known as Haryana Hurricane?
a) Irfan pathan
b) Kapil Dev
c) Ishant Sharma
d) zaheer Khan

Click here to View Answer
Answer b) Kapil Dev

2.Who won the award at the 2016 Google Science Fair?
a) Olivia Hallisey
b) Emer Hickey
c) Kiara Nirghin
d) Ciara judge

Click here to View Answer
Answer c) Kiara Nirghin

3.Anpara Thermal Power Station is located in which state-
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Chhattisgarh
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Uttar Pradesh

4.The length of the day is determined in-
a) astronomical units
b) solar terms
c) length of the hours
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) astronomical units

5.Central Road Research institute is situated in-
a) Delhi
b) Bangalore
c) Roorkee
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Delhi

6.World Arthritis day is observed on
a) October 2
b) October 9
c) October 12
d) October 19

Click here to View Answer
Answer c) October 12

7.What is the capital of Cameroon?
a) Douala
b) Yaounde
c) Garoua
d) Bamenda

Click here to View Answer
Answer b) Yaounde

8.Which synthetic fiber is known as artificial silk?
a) Terylene
b) Rayon
c) Cotton
d) Nylon

Click here to View Answer
Answer b) Rayon

9.Where is the venue for 2020 Summer Olympics?
a) Tokyo
b) Beijing
c) Berlin
d) Athens

Click here to View Answer
Answer a) Tokyo

10.Who won the 2016 Formula one Hungarian Grand Prix?
a) Lewis Hamilton
b) Sebastian Vettel
c) Daniel Ricciardo
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Lewis Hamilton

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment