GK Quiz – 340(Mixed GK Topics)

1.Adam bridge is located between India and-
a) Sri Lanka
b) Pakistan
c) Bhutan
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer a) Sri Lanka

2.Largest Union Territory of India is-
a) Daman & Diu
b) Delhi
c) Lakshadweep
d) Andaman & Nicobar

Click here to View Answer
Answer d) Andaman & Nicobar

3.Who is the inventor of Fountain pen?
a) Petrache Poenaru
b) Peter Henlein
c) Johannes Gutenberg
d) Momofuku Ando

Click here to View Answer
Answer a) Petrache Poenaru

4.What is the Theme of the 24th edition of Asia Pacific Economic Cooperation (APEC) 2016 summit?
a) Quality Growth and Human Development
b) Regional Economic Capabilties
c) Human Capital Development
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Quality Growth and Human Development

5.Who won the 2016 Shakti Bhatt First Book prize?
a) Akshaya Mukul
b) Arshia Sattar
c) Samanth Subramanian
d) Jaydayal Goyandka

Click here to View Answer
Answer a) Akshaya Mukul

6.The International Day for the Elimination of Racial Discrimination is observed on which date?
a) March 21
b) March 24
c) March 22
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) March 21

7.Which state is the highest time winner of santosh trophy.
a) West Bengal
b) Punjab
c) Andhra Pradesh
d) Goa

Click here to View Answer
Answer a) West Bengal

8.Simbalbara National Park Park is situated in-
a) Nagaland
b) Assam
c) Manipur
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Himachal Pradesh

9.Amarkantak Thermal Power Station is located in which state-
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Chhattisgarh
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

10.’A shot at history’ is an autobiography of-
a) Abhinav Bindra
b) Milkha Singh
c) P.T Usha
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Abhinav Bindra

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment