GK Quiz – 337(Mixed GK Topics)

1. What is the capital of Uruguay ?
a) Montevideo
b) Salto
c) Chuy
d) Minas

Click here to View Answer
Answer a) Montevideo,Currency-Uruguayan peso

2.The 2016 Asian Hockey Champions Trophy tournament will be held in which country ?
a) Turkey
b) Malaysia
c) Singapore
d) Kenya

Click here to View Answer
Answer b) Malaysia

3.Which country will host the 2018 invictus Games foe wounded military personnel?
a) Canada
b) China
c) United States
d) Australia

Click here to View Answer
Answer d) Australia

4.Which day observed on World Cities Day?
a) October 28
b) October 31
c) November 1
d) November 3

Click here to View Answer
Answer b) October 31

5.’Sattriya’ dance is originated form which state?
a) Assam
b) Tripura
c) Mizoram
d) Manipur

Click here to View Answer
Answer a) Assam

6.Longest serving speaker of lok sabha was-
a) Balram Jakhar
b) Gulzari Lal Nanda
c) Bhimrao Ambedkat
d) GV Mavlankar

Click here to View Answer
Answer a) Balram Jakhar

7.Who was the 1st recipient of Outstanding Parliamentarian award?
a) Mani Shankar Aiyar
b) Somnath Chatterjee
c) Shri Chandrashekhar
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Shri Chandrashekhar

8.Which country shares longest border with india?
a) China
b) Pakistan
c) Bhutan
d) Bangladesh

Click here to View Answer
Answer d) Bangladesh ,4,096.7 km

9.Author of “The Argumentative Indian” this Indian economist’s is-
a) Shashi Tharoor
b) Amish Tripathi
c) V.S. Naipaul
d) Amartya Sen

Click here to View Answer
Answer d) Amartya Sen

10.Which of the following states has the largest reserves of coal?
a) Andhra Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Bihar
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answer d) Jharkhand

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment