GK Quiz – 336(Mixed GK Topics)

1.The highest coal-producing country in the world is
a) India
b) China
c) USA
d) Russia

Click here to View Answer
Answer b) China

2.Jawaharlal Nehru award is given for Which field?
a) science
b) International Understanding
c) Sports
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) International Understanding
The Jawaharlal Nehru Award for International Understanding is an international award presented by the Government of India in honour of Jawaharlal Nehru, the country’s first prime minister.

3.GIS stands for ____.
a) Global Institute of Soils
b) Geographical International Studies
c) Geographical Information Systems
d) Global Information Statistics

Click here to View Answer
Answer c) Geographical Information Systems

4.What is the capital of Western Sahara?
a) Cape Bojador
b) Smara
c) Dakhla
d) Laayoune

Click here to View Answer
Answer d) Laayoune (El Aaiún)

5.The Headquarters of Universal Postal Union is at?
a) Bern,Switzerland
b) NewYork,US
c) Rome,Italy
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bern,Switzerland

6.World Forestry Day is observed on?
a) March 12
b) March 18
c) March 21
d) March 30

Click here to View Answer
Answer c) March 21

7.Pandit Shivkumar Sharma plays which musical instrument?
a) Santoor
b) Trumpet
c) Piano
d) Flute

Click here to View Answer
Answer a) Santoor
Pandit Shivkumar Sharma is an Indian Santoor player from the state of Jammu and Kashmir. The Santoor is a folk instrument.

8.In which state is the pasighat airport located?
a) Arunachal Pradesh
b) Bihar
c) Andhra Pradesh
d) Assam

Click here to View Answer
Answer a) Arunachal Pradesh

9.Which country is the Largest importer of Gold?
a) China
b) France
c) Germany
d) India

Click here to View Answer
Answer a) China
China overtakes India as largest importer of gold.

10.World Economic Situation ans Prospects report is associated with-
a) IMF
b) WTO
c) World Bank
d) United Nation

Click here to View Answer
Answer d) United Nation

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment