GK Quiz – 336(Mixed GK Topics)

1.What is the capital of Maryland?
a) Baltimore
b) Glenarde
c) Aderdeen
d) Annapolis

Click here to View Answer
Answer d) d) Annapolis

2.Who is the first chairman of finance commission.
a) G.shankar Kurup
b) K.C.Niogi
c) Acharya Vinoba Bhave
d) Sherpa- Augarita

Click here to View Answer
Answer b) K.C.Niogi,1951

3.The chemical name of Caustic soda is-
a) Sodium Hydroxide
b) Aluminum Oxide
c) Potassium Hydroxide
d) Calcium Sulfate

Click here to View Answer
Answer a) Sodium Hydroxide

4.Which book wins the first Man Booker prize?
a) Troubles
b) Something to Answer For
c) The Conservationist
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Something to Answer For
Something to Answer For (1969) is a novel by the English writer P. H. Newby.

5.World Scout Day is on-
a) Feb-04
b) Feb-07
c) Feb-22
d) Feb-23

Click here to View Answer
Answer c) Feb-22

6.According to UNESCO in which of the following country highest number of heritage sites are present?
a) Germany
b) Spain
c) Italy
d) India

Click here to View Answer
Answer c) Italy

7.World Investment Report is Annually published by
a) UNCTAD
b) World Bank
c) IMF
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) UNCTAD

8.Who is the Minister for Petroleum and natural gas?
a) Dharmendra Pradhan
b) PRAVEEN SINHA
c) Ravi Shankar Prasad
d) Ashok gajapathi raju

Click here to View Answer
Answer a) Dharmendra Pradhan

9.who was called a ‘Man of Destiny?
a) Napoleon
b) Hitler
c) Nelson
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Napoleon

10.Human being can hear range of sound frequency between?
a) 20-20,000 Hertz
b) 10-1,000 Hertz
c) 1-100Hertz
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) 20-20,000 Hertz

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment