GK Quiz – 335(Mixed GK Topics)

1.Which day is observed as World Poetry day?
a) 15th July
b) 31st December
c) 1st January
d) 21st March

Click here to View Answer
Answer d) 21st March

2.Who has won the 2016 FIFA interactive World cup (FIWC)?
a) Mohamad Al-Bacha
b) Abdulaziz Alshehri
c) Sean Allen
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Mohamad Al-Bacha
Mohamad Al-Bacha from Denmark won the FIWC title .

3.What is the role of WTO (World Trade Organisation)?
a) To settle trade disputes between nations
b) To widen the principal of free trade to sectors such as services and agriculture
c) Both a and b
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Both a and b
he World Trade Organization (WTO) is the only global international organization dealing with the rules of trade between nations. At its heart are the WTO agreements, negotiated and signed by the bulk of the world’s trading nations and ratified in their parliaments. The goal is to help producers of goods and services, exporters, and importers conduct their business.Location: Geneva, Switzerland
Established: 1 January 1995

4.What is the S.I unit of temperature?
a) Kelvin
b) Celsius
c) Fahrenheit
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Kelvin
The SI unit of temperature is the Kelvin. Although the Celsius temperature scale is also used, it is considered a derived SI unit and is generally used to measure everyday temperatures.

5.Who was the first female player to win any Grand slam singles title?
a) Lottie Dod
b) Maud Watson
c) Rod Laver
d) Margaret court

Click here to View Answer
Answer b) Maud Watson,United Kingdom
Maud Edith Eleanor Watson was an English tennis player and the first female Wimbledon champion.

6.How many people can share a Nobel prize?
a) Not more than 1
b) Not more than 2
c) Not more than 3
d) Not more than 4

Click here to View Answer
Answer c) Not more than 3

7.The Headquarters of International International Hydrographic Organization at?
a) New york ,US
b) Paris, France
c) Nairobi ,Kenya
d) Monaco

Click here to View Answer
Answer d) Monaco

8.Who is the inventor of the Telescope?
a) Hans Lippershey
b) Karl Benz
c) Alexander Graham Bell
d) Walter Hunt

Click here to View Answer
Answer a) Hans Lippershey

9.The book titled’Death Under the Deodars’ was penned by?
a) Kiran Desai
b) Ruskin Bond
c) Vikram Seth
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Ruskin Bond

10.Dharambir singh is associated with which sports?
a) Badminton
b) Sprint
c) Volley Ball
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Sprint

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment