GK Quiz – 334(Mixed GK Topics)

1.When was the department of The Atomic Energy Commission established in India?
a) 1948
b) 1964
c) 1956
d) 1971

Click here to View Answer
Answer a) 1948
The Atomic Energy Commission is the governing body of the Department of Atomic Energy (DAE), Government of India. The DAE is under the direct charge of the Prime Minister.Headquarters- Mumbai

2.International day of the girl child is observed across the world on?
a) November 20
b) October 11
c) October 18
d) November 13

Click here to View Answer
Answer b) October 11

3.Who is the inventor of radio?
a) Albert Einstein
b) Guglielmo Marconi
c) Isaac Newton
d) Marie Curie

Click here to View Answer
Answer b) Guglielmo Marconi

4.What is the theme of the 2016 World Humanitarian day?
a) Share humanity
b) One humanity
c) People helping peopel
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) One humanity
World Humanitarian Day (WHD) is held every year on 19 August .

5.Who wrote the book ‘Origin of species’?
a) Charles Darwin
b) Paul Ableman
c) George Abbot
d) Thomas Robert

Click here to View Answer
Answer a) Charles Darwin

6.What is the capital of Florida?
a) Tallahassee
b) Tampa
c) Orlando
d) Miami

Click here to View Answer
Answer a) Tallahassee

7.Name of the Golf player who won the 2016 Panasonic open India title?
a) Mukesh Kumar
b) Chiragh kumar
c) Arjun Atwal
d) Anirban Lahiri

Click here to View Answer
Answer a) Mukesh Kumar

8.Who was the 1st ODI captain for India?
a) Nawab Pataudi
b) Ms Dhoni
c) Ajit Wadekar
d) Sunil Gavaskar

Click here to View Answer
Answer c) Ajit Wadekar

9. Mountaineer Who scaled Mount Everest 8 times?
a) Devi Ram
b) Dr.P.Venugopal
c) C.K.Naidu
d) Sherpa Augarita

Click here to View Answer
Answer d) Sherpa Augarita

10.The term ‘regur’ refers to Which Soil?
a) Laterite Soil
b) Black cotton Soil
c) Red and Yellow soil
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Black cotton Soil

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment