GK Quiz – 333(Mixed GK Topics)

1.Which country’s parliament has highest number of members?
a) China
b) India
c) U.K
d) Germany

Click here to View Answer
Answer a) China

2.Who is known as Deenbandhu?
a) Charles Freer Andrews
b) Rabindra Nath Tagore
c) Chitta Ranjan Das
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Charles Freer Andrews
Charles Freer Andrews, known affectionately as Deenbandhu or Friend of the Poor, a name given by Mahatma Gandhi for his contributions to the Indian Independence Movement.

3.Which crop is sown on the largest area in India?
a) Wheat
b) Sugarcane
c) Rice
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Rice

4.Who was the first person to calculate the height of the Mount Everest?
a) Radhanath Sikdar
b) Nain Singh Rawat
c) George Everest
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Radhanath Sikdar
Indian mathematician and surveyor Radhanath Sikdar was probably the first person to identify that Mount Everest was the world’s highest peak as he was the first person to calculate the height of the mountain in 1852

5.World Intellectual Property day is observed on?
a) April 12
b) April 17
c) April 20
d) April 26

Click here to View Answer
Answer d) April 26

6.What is the capital of ‘Croatia’?
a) Samobor
b) Zagreb
c) Pula
d) Vinkovci

Click here to View Answer
Answer b) Zagreb

7.India’s Prime minister Narendra Modi’s Position in the 2016 Forbes world’s most powerful people list is-
a) 2nd position
b) 6th position
c) 7th position
d) 9th position

Click here to View Answer
Answer d) 9th position

8.What is the India’s rank in the 2016 Global Terrorism Index(GTI)?
a) 1st
b) 7th
c) 4th
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) 7th

9.Where is the headquarters of the European Organization for Nuclear Research(CERN)?
a) Geneva
b) Paris
c) Rome
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Geneva

10.Ryder cup is awarded to the players of-
a) Cricket
b) Basket ball
c) Golf
d) Chess

Click here to View Answer
Answer c) Golf

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment