GK Quiz – 332(Mixed GK Topics)

1.The first session of the constituent assembly was held in_______?
a) lucknow
b) Kolkata
c) Lahore
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer d) New Delhi

2.Which country will host the 2026 Asian games?
a) China
b) Japan
c) Indonesia
d) South Korea

Click here to View Answer
Answer b) Japan

3.In which city the shaurya smarak, a war memorial is located?
a) Pune
b) Bhopal
c) Chennai
d) Jaipur

Click here to View Answer
Answer b) Bhopal ,Madhya pradesh

4.What is the capital of Vanuatu?
a) Port Vila
b) Lenakel
c) Bunlap
d) Lakatoro

Click here to View Answer
Answer a) Port Vila

5.World Meteorological Day Observed on__.
a) 21 March
b) 23 March
c) 26 March
d) 28 March

Click here to View Answer
Answer b) 23 March

6.With which game is ‘Bully’ associated?
a) Hockey
b) Cricket
c) Football
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Hockey

7.How many teams participated in ICC World Twenty -20 cup?
a) Ten teams
b) Twelve teams
c) Eight teams
d) Seven teams

Click here to View Answer
Answer b) Twelve teams

8.The Scientific study of soil is-
a) Earth study
b) Soil science
c) Pedology
d) Soil Chemistry

Click here to View Answer
Answer c) Pedology

9.An International Financial Services Center(IFSC) is set up at-
a) Mumbai
b) Ahmedabad
c) Gandhinagar
d) Bengaluru

Click here to View Answer
Answer c) Gandhinagar,Gujarat

10. The headquarters of International hockey federation is at?
a) Lausanne,Switzerland
b) Vienna,Austria
c) Paris ,France
d) Monaco,Europe

Click here to View Answer
Answer a) Lausanne,Switzerland

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment