GK Quiz – 331(Mixed GK Topics)

1.The ‘land of morning calm’is the nickname of which country?
a) Peru
b) North America
c) North Korea
d) South Korea

Click here to View Answer
Answer d) South Korea

2.What is the theme of International Anti-Corruption Day 2016?
a) United against corruption for development, peace and security
b) Zero Corruption,100% Development
c) Break the corruption chain
d) Your no counts

Click here to View Answer
Answer a) United against corruption for development, peace and security
The International Anti-Corruption Day was observed across the world on 9 December 2016.

3.Which vitamin helps in the absorption of calcium?
a) vitamin K
b) vitamin B
c) vitamin A
d) vitamin D

Click here to View Answer
Answer d) vitamin D

4.Who has won the Man Booker international prize 2016?
a) Han Kang
b) Laszlo Krasznahorkai
c) Lydia Davis
d) Philip Roth

Click here to View Answer
Answer a) Han Kang
‘The Vegetarian’ by Han Kang was announced as the winner of the 2016 Man Booker International Prize.

5. The headquarters of international shooting sports Federation is at?
a) Lausanne,Switzerland
b) Athens,Greece
c) Zurich,Switzerland
d) Munich,Germany

Click here to View Answer
Answer d) Munich,Germany

6.In which year Pulitzer prize was established?
a) 1900
b) 1909
c) 1917
d) 1920

Click here to View Answer
Answer c) 1917
The Pulitzer Prize is an award for achievements in newspaper, magazine and online journalism, literature, and musical composition in the United States. It was established in 1917 by provisions in the will of American (Hungarian-born) Joseph Pulitzer who had made his fortune as a newspaper publisher, and is administered by Columbia University in New York City.

7.What is the capital of Zambia?
a) Lusaka
b) Ndola
c) Kitwe
d) Kabwe

Click here to View Answer
Answer b) Ndola

8.The Chilka lake, India’s largest salt water lake and Asia’s largest inland salr water lagoon ,covers approximately what area?
a) 1330 sq km
b) 1000 sq km
c) 1100 sq km
d) 120o sq km

Click here to View Answer
Answer c) 1100 sq km

9.Which of the following cup is associated with Hockey?
a) Bombay Gold Cup
b) Rovers Cup
c) Bangalore Bules Challenge CUp
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Bombay Gold Cup

10.Who invented Ball-Point pen?
a) Dr.Alan M.Turing
b) Laszlo Biro
c) Otto
d) Roger Bacon

Click here to View Answer
Answer b) Laszlo Biro

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment