GK Quiz – 327(Mixed GK Topics)

1.Longest Tributary river of India is-
a) The Ganges
b) Yamuna
c) Narmada
d) Tapti

Click here to View Answer
Answer b) Yamuna
The source of Yamuna lies in the Yamunotri Glacier at an elevation of 6,387 metres (20,955 ft), on the south western slopes of Banderpooch peaks, which lie in the Mussoorie range of Lower Himalayas, in the Uttarkashi district, Uttarakhand.

2. The term ‘chukker’ is associates with which sports?
a) polo
b) Horse racing
c) Wrestling
d) Rifle shooting

Click here to View Answer
Answer d) Rifle shooting

3.’Tin Bhiga’ lease by india to Bangladesh,was a part of which state?
a) Meghalaya
b) Tripura
c) West Bengal
d) Assam

Click here to View Answer
Answer c) West Bengal
Tin Bigha Corridor. Entrance of Tin Bigha Corridor from Mainland Bangladesh. The Tin (or Teen) Bigha Corridor is a strip of land belonging to India on the West Bengal–Bangladesh border which, in September 2011, was leased to Bangladesh .

4.Which one of these is a federative feature of the Indian constitution?
a) A written and rigid constitution
b) An independent judiciary
c) vesting of resiuduary powers with the center
d) Distribution of powers between the center and states

Click here to View Answer
Answer d) Distribution of powers between the center and states

5.Where is the headquarters of ‘Intel’ located?
a) Redmond , Washington
b) Tucson,Arizona
c) Santa clara ,California
d) Richmond,Virginia

Click here to View Answer
Answer c) Santa clara,California

6.The study of poisons is called-
a) Phrenology
b) Oncology
c) Toxicology
d) None of these

Click here to View Answer
Answer c) Toxicology

7. Which act ensures that every child gets school education?
a) RTI
b) RTE
c) CRY
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) RTE
‘Right to Education Act also known as RTE’, is an Act of the Parliament of India enacted on 4 August 2009,which describes the modalities of the importance of free and compulsory education for children between 6 and 14 in India under Article 21A of the Indian Constitution.

8.The National institute of community Development is located at__?
a) Chennai
b) Mumbai
c) Hyderabad
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer c) Hyderabad

9.Tata Hydel Scheme is located in which state-
a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Chhattisgarh
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer a) Maharashtra

10.’Much more to do with you in focus’ is which bank’s tagline-
a) Allahabad Bank
b) Andhra Bank
c) Bank of Maharashtra
d) Bank of Baroda

Click here to View Answer
Answer b) Andhra Bank

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment