GK Quiz – 326(Mixed GK Topics)

1.Nagarhole National Park is located in which state?
a) Uttrakhand 
b) Assam
c) Karnataka 
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka

2.singer cup is associated with which sports?
a) Cricket
b) Hockey
c) Football
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer a) Cricket,The 1996 Singer Cup was a triangular cricket tournament held between 1 and 7 April 1996 in Singapore. The competition featured the national cricket teams of India, Sri Lanka and Pakistan.

3.’International Day of Commemoration in Memory of the Victims of the Holocaust’is observed –
a) January 26
b) December 17
c) January 27
d) August 19

Click here to View Answer
Answer c) January 27

4.What is full form of IRBI?
a) Industrial Reconstruction Bank of India
b) Industrial Retail Bank of India
c) Immediate Reconstruction Bank of India
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Industrial Reconstruction Bank of India

5.Sarita Udyan is located in which city ?
a) Mysore
b) Bhopal
c) Gandhinagar
d) Kashmir

Click here to View Answer
Answer c) Gandhinagar,Gujarat

6. 49th Parallel is the boundary between –
a) US and Canada
b) North and South Korea
c) North Vietnam and South Vietnam
d) India and Pakistan

Click here to View Answer
Answer a) US and Canada

7.Where is the ‘Military College of Telecommunications Engineering’ is located?
a) Gulmarg (J & K)
b) Merrut (UP)
c) Pune (Maharashtra)
d) Mhow (Madhya Pradesh)

Click here to View Answer
Answer d) Mhow (Madhya Pradesh)

8.Vaduvoor Bird sanctuary is located in which state of india
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Maharashtra
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Tamil Nadu

9.What is the Weight of the ball in Lawn Tennis?
a) 46.0 to 50.4 gram
b) 56.0 to 59.4 gram
c) 66.0 to 69.4 gram
d) 54.0 to 59.6 gram

Click here to View Answer
Answer b) 56.0 to 59.4 gram

10.light travels at the fastest speed in_______?
a) Glass
b) Water
c) Metal
d) Vacuum

Click here to View Answer
Answer d) Vacuum

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment