GK Quiz – 325(Mixed GK Topics)

1.Which of the following taxes in India is collected by panchayats?
a) Sales Tax
b) Custom Tax
c) Land Revenue
d) Tax on local fairs

Click here to View Answer
Answer d) Tax on local fairs

2.The Capital of Lakshadweep is –
a) Mahe
b) Minicoy
c) Kavaratti
d) Kachativu

Click here to View Answer
Answer c) Kavaratti

3.The year 2016-17 will be observed by SAARC nations as –
a) Year of Democracy and Development
b) Year of Fight Against Terrorism
c) Year of Cultural Heritage
d) Year of ‘Save the Earth’

Click here to View Answer
Answer c) Year of Cultural Heritage

4.Kothagudem thermal power project is located in –
a) Bihar
b) West Bengal
c) Andhra Pradesh
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Andhra Pradesh

5.Which one of the following rivers crosses the Equator twice ?
a) Zaire
b) Amazon
c) Nile
d) Niger

Click here to View Answer
Answer a) Zaire, Zaire River, also known as Congo River.

6.The ‘parsec’ is the unit of –
a) Distance
b) Time
c) Energy
d) Temperature

Click here to View Answer
Answer a) Distance

7.Atmospheric pressure is measured with a –
a) Hydrometer
b) Barometer
c) Hygrometer
d) Altimeter

Click here to View Answer
Answer b) Barometer

8. Palghat Gap connects Tamil Nadu with
a) Kerala
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Both (a) and (b)

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

9.The age of the earth can be estimated by –
a) Uranium dating
b) Carbon dating
c) Atomic clocks
d) Biological clocks

Click here to View Answer
Answer a) Uranium dating

10.The largest producer of silk in India is –
a) Andhra Pradesh
b) Assam
c) Karnataka
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Karnataka

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment