GK Quiz – 324(Mixed GK Topics)

1.Velavan Senthilkumar is related to which sports?
a) Badminton
b) Hockey
c) Football
d) Squash

Click here to View Answer
Answer d) Squash, U-19 category.

2.Who is the inventor of LCD (liquid crystal display) ?
a) Joseph Henry
b) Hoffmann-La Roche
c) Christian Huygens
d) Olaus Roemer

Click here to View Answer
Answer b) Hoffmann-La Roche

3.Which day is being observed annually on 10th January ?
a) World Hindi Day
b) Pravasi Bharatiya Divas
c) Mational Youth Day
d) Indian Army Day

Click here to View Answer
Answer a) World Hindi Day

4.Coringa Wildlife Sanctuary is located in
a) Bihar
b) Maharashtra
c) Telangana
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Andhra Pradesh

5.Nagaland is separated from which state of India ?
a) Madhya Pradesh
b) Odisha
c) Manipur
d) Assam

Click here to View Answer
Answer d) Assam

6.Khijadiya Bird Sanctuary is situated in which state of India ?
a) West Benghal
b) Manipur
c) Gujarat
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer c) Gujarat

7.Digital India Programme is launched in which year ?
a) 2013
b) 2016
c) 2015
d) 2014

Click here to View Answer
Answer c) 2015

8.Magnesium sulphate is also known as
a) Sugar Salt
b) Balck Salt
c) Bitter Salt
d) Table Salt

Click here to View Answer
Answer c) Bitter Salt

9.Which planet is also called as ‘ Lord of Heavens’ ?
a) Saturn
b) Mars
c) Jupiter
d) Uranus

Click here to View Answer
Answer c) Jupiter

10.Sirohi National Park is situated in
a) Nagaland
b) Assam
c) Manipur
d) Mizoram

Click here to View Answer
Answer c) Manipur

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment