GK Quiz – 323(Mixed GK Topics)

1.The headquarters of the coffee board of India is ?
a) Mysore
b) Kolkata
c) Bangalore
d) Cochin

Click here to View Answer
Answer c) Bangalore

2.D.D.T. was invented by ?
a) Paul Muller
b) John Dalton
c) Rudolf
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Paul Muller,The Full Form of DDT is Dichloro Diphenyl Trichloro Ethane. (DDT was the first modern pesticide and is arguably the best known organic pesticide)

3.The state that has the largest number of Cotton textile mills ?
a) Maharashtra
b) Andhra Pradesh
c) Madhya Pradesh
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer a) Maharashtra

4.The desert that lies on the boundary between India and Pakistan is-
a) Gobi
b) Thar
c) Sahara
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) Thar

5.Oval stadium in England is associated with ?
a) polo
b) Cricket
c) Hockey
d) Football

Click here to View Answer
Answer b) Cricket

6.The Biography “Akhada” is based on the life of which Indian Wrestler?
a) Mohammad Ali Qamar
b) Hawa Singh
c) Dara Singh
d) Mahavir Singh Phogat

Click here to View Answer
Answer d) Mahavir Singh Phogat

7.Sardar Vallabhbhai Patel Police Museum is located in which state of India-
a) Kerala
b) West Bengal
c) Karnataka
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

8.The Gulf of Mannar Marine National Park is related to which state ?
a) West Bengal
b) Karnataka
c) Tamil Nadu
d) Assam

Click here to View Answer
Answer c) Tamil Nadu

9.Which planet is also called as ‘ Lord of Heavens’ ?
a) Saturn
b) Mars
c) Jupiter
d) Uranus

Click here to View Answer
Answer c) Jupiter

10.Which states has a separate constitution?
a) J & K
b) Assam
c) Punjab
d) Sikkim

Click here to View Answer
Answer a) J & K

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment