GK Quiz – 321(Mixed GK Topics)

1.Who is the author othe book “Bose: The Indian Samurai – Netaji and the Ina a Military Assessment” ?
a) G.D.Bakshi
b) Uttam Chand
c) Sanjay Goyal
d) Anu Kumar

Click here to View Answer
Answer a) G.D.Bakshi

2.In which state Bhairamgarh Wildlife Sanctuary is located ?
a) Haryana
b) Chhattisgarh
c) Assam
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Chhattisgarh

3.The edible part of Walnut is-
a) Root
b) Stem
c) Seed
d) Leaf

Click here to View Answer
Answer c) Seed

4.Water stored in a dam possesses which energy ?
a) Electrical Energy
b) Potential energy
c) Kinetic energy
d) Solar Energy

Click here to View Answer
Answer c) Kinetic energy

5.The Jahangiri Mahal is situated in which state ?
a) Uttarakhand
b) Tamil Nadu
c) Uttar Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer c) Uttar Pradesh,The Jahangiri Mahal is situated inside the great Agra Fort,located in Agra, Uttar Pradesh.

6.Export-Import bank of India was established in ?
a) 1981
b) 1982
c) 1983
d) 1984

Click here to View Answer
Answer b) 1982

7.The capital city of Nicaragua is ________________
a) Managua
b) Honduras
c) Leon
d) Granada

Click here to View Answer
Answer a) Managua,Currency: Nicaraguan córdoba

8.Lucknow stands on the banks of which River ?
a) Kaveri
b) Ganges
c) Narmadha
d) Gomati

Click here to View Answer
Answer d) Gomati

9.Who is the Chairman of Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
a) V.K. Sharma
b) Balachandran M
c) U K Sinha
d) Harsh Kumar Bhanwala

Click here to View Answer
Answer c) U K Sinha

10.Name the App launched by IRCTC to book tickets faster.
a) IRCTC Fast Book
b) IRCTC Rail Connect
c) IRCTC Rail Ticket
d) IRCTC Fast Ticket

Click here to View Answer
Answer b) IRCTC Rail Connect

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment