GK Quiz – 320(Mixed GK Topics)

1.Which of the following gases readily combines with the haemoglobin of the blood?
a) Carbon monoxide
b) Methene
c) Oxygen
d) Nitrogen dioxide

Click here to View Answer
Answer a) Carbon monoxide

2.Which state has maximum lengths of Roads ?
a) Punab
b) Haryana
c) Himachal Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Maharashtra

3.Great Dividing Range mountain is in ?
a) Asia
b) Atlantica
c) Europe
d) Australia

Click here to View Answer
Answer d) Australia

4.The concept of Economic Planning in India is derived from ?
a) USA
b) UK
c) Australia
d) Russia

Click here to View Answer
Answer d) Russia

5.Who invented the Watch ?
a) J.Dickson
b) W.L.Judson
c) A.L.Breguet
d) J.B.Dunlop

Click here to View Answer
Answer c) A.L.Breguet

6.The Scientific name of Human is_______.
a) Panthera leo
b) Homo sapiens
c) Anura
d) Cercopithecidae

Click here to View Answer
Answer b) Homo sapiens

7.National Institute of Aeronautical Engineering is located at
a) Dehradun
b) Lucknow
c) Bangalore
d) Delhi

Click here to View Answer
Answer d) Delhi

8.The Nobel peace prize is awarded in which city?
a) Oslo
b) Stockholm
c) Brussels
d) Geneva

Click here to View Answer
Answer a) Oslo,Norway

9.Who was the first captain of Indian Test team?
a) Vijay Hazare
b) C K Nayudu
c) Lala Amarnath
d) Vijay Merchant

Click here to View Answer
Answer b) C K Nayudu,C K Nayudu award in memory of him for contribution to the Indian cricket. The award carries a citation, a trophy, and a cash prize of Rs 2 lakh. Lala Amarnath was the 1st recipient of this award.

10.World Literacy Day is observed on
a) Sep 5
b) Aug 6
c) Sep 8
d) Oct 24

Click here to View Answer
Answer c) Sep 8

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment