GK Quiz – 317(Mixed GK Topics)

1.Who is the author othe book “Bose: The Indian Samurai – Netaji and the Ina a Military Assessment” ?
a) G.D.Bakshi
b) Uttam Chand
c) Sanjay Goyal
d) Anu Kumar

Click here to View Answer
Answer a) G.D.Bakshi

2.The 10-day long Hornbill Festivalis celebrated in which state of India?
a) Assam
b) Arunachal Pradesh
c) Nagaland
d) Manipur

Click here to View Answer
Answer c) Nagaland

3.The headquarters of Allahabad Bank is located in which city ?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Allahabad
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer d) Kolkata

4.Olericulture is the branch of study to deal with
a) Vegetable
b) Fruits
c) Cereal
d) Silk

Click here to View Answer
Answer a) Vegetable

5.When is the International Civil Aviation Day observed?
a) December 23
b) December 18
c) December 14
d) December 7

Click here to View Answer
Answer d) December 7

6.India to host the FIFA U-17 world cup in which year ?
a) 2016
b) 2017
c) 2018
d) 2020

Click here to View Answer
Answer b) 2017

7.Where is the Khadakwasla Dam situated?
a) Karnataka
b) Odisha
c) Maharashtra
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Maharashtra

8.In which state Kamlang Wildlife Sanctuary is located ?
a) New Delhi
b) Haryana
c) Arunachal Pradesh
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer c) Arunachal Pradesh

9.Which is the national sentence of India ?
a) Satyamev Jayate
b) Jaihind
c) Vanthae Matharam
d) All of these

Click here to View Answer
Answer a) Satyamev Jayate

10.The Pension Sector is regulated by______.
a) IRDA
b) LIC
c) RBI
d) PFRDA

Click here to View Answer
Answer d) PFRDA

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment