GK Quiz – 316(Mixed GK Topics)

1.Which instrument is used to determine the intensity of colours ?
a) Cathetometer
b) Chronometer
c) Colorimeter
d) Commutator

Click here to View Answer
Answer c) Colorimeter

2. Asia Continent is what percent of earth area ?
a) 27.5
b) 29.5
c) 31.5
d) 33.5

Click here to View Answer
Answer b) 29.5

3.”Oder Neisse Line” is boundary between ?
a) India and Pakistan
b) Germany and Poland
c) France and Germany
d) USA and Canada

Click here to View Answer
Answer b) Germany and Poland

4.Who appoints Comptroller and Auditor General ?
a) Prime Minister
b) Lok Sabha
c) Rajya Sabha
d) President

Click here to View Answer
Answer d) President

5.Big Bang theory explains ?
a) Origin of Universe
b) Origin of Sun
c) Laws of physics
d) None of above

Click here to View Answer
Answer a) Origin of Universe

6. Which is India’s biggest aircraft carrier?
a) INS Vikrant
b) INS Virat
c) INS Vikramaditya
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer c) INS Vikramaditya

7.Where is the Forest Research Institute?
a) Bhopal
b) Gwalior
c) Lucknow
d) Dehra Dun

Click here to View Answer
Answer d) Dehra Dun

8.Sarita Devi is associated with which country ?
a) Tennis
b) Wrestling
c) Boxing
d) Shooting

Click here to View Answer
Answer c) Boxing

9.Who is the author of ‘60 Indian Poets’?
a) Jeet Thayil
b) Kamala Suraiyya
c) Jayanta Mahapatra
d) Vikram Seth

Click here to View Answer
Answer a) Jeet Thayil

10.Gudi Padwa is a festival celebrated by the people of
a) Meghalaya
b) West Bengal
c) Assam
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Maharashtra

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment