GK Quiz – 315(Mixed GK Topics)

1.International Yoga Award Scheme will start giving the award from
a) 2016
b) 2017
c) 2018
d) 2020

Click here to View Answer
Answer b) 2017

2.Calcium Sulphate is also known as ………………………
a) Quick lime
b) Rock Salt
c) Plaster of Paris
d) Lunar Caustic

Click here to View Answer
Answer c) Plaster of Paris

3.What is the term length of President of USA ?
a) 7 years
b) 4 years
c) 3 Years
d) No limit

Click here to View Answer
Answer b) 4 years

4.The Ujjayanta Palace is located in?
a) Manipur
b) Tripura
c) West Bengal
d) Meghalaya

Click here to View Answer
Answer b) Tripura

5._________is also called as Green Planet?
a) Earth
b) Neptune
c) Jupiter
d) Pluto

Click here to View Answer
Answer b) Neptune

6.Mahaprayan Ghat is related to
a) K.R.Narayanan
b) Shankar Dayal Sharma
c) Jag Jivan Ram
d) Rajendra Prasad

Click here to View Answer
Answer d) Rajendra Prasad

7.Minimum age required to contest for Loksabha election is______.
a) 18 years
b) 25 years
c) 22 years
d) 30 years

Click here to View Answer
Answer b) 25 years

8.Leading producer of Petroleum is …………….
a) Russia
b) US
c) Morocco
d) Botswana

Click here to View Answer
Answer b) US

9.Thumba Equatorial Rocket launching station is located in …………
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Katrnataka
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

10.Which of the following is the biggest stadium in India ?
a) Jawaharlal Nehru Stadium
b) Yuva Bharti Stadium
c) Eden Gardens Stadium
d) Kaloor International Stadium

Click here to View Answer
Answer b) Yuva Bharti Stadium,kolkata

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment