GK Quiz – 314(Mixed GK Topics)

1.Study of the Universe is known as ?
a) Sociology
b) Cosmology
c) Universology
d) Petology

Click here to View Answer
Answer b) Cosmology

2.Which of the following is not a constitutional body ?
a) Election Commission
b) Planning Commision
c) National Advisory Council
d) Inter State Council

Click here to View Answer
Answer c) National Advisory Council

3.Which of the following is Highest Gallantry award ?
a) Bharat Ratna
b) Param Vir Chakra
c) Padma awards
d) Maha Vir Chakra

Click here to View Answer
Answer b) Param Vir Chakra

4.Sea water contains pH value in the range of ……………………..
a) 8.5
b) 7
c) 6.5-7.5
d) 10.5

Click here to View Answer
Answer a) 8.5,The acidity of the acidic water is represented by pH value. The neutral fresh water has pH value of 7 and Salt water 8.5.

5.Who among the following invented the Bicycle ?
a) Macmillan
b) R.A.Millikan
c) Dmitri Mendeleev
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Macmillan

6.The book “The Untold Vajpayee: Politician and Paradox” has been authored by whom?
a) Arun Shourie
b) Chaudhary Devi Lal
c) Lal Krishna Advani
d) Ullekh NP

Click here to View Answer
Answer d) Ullekh NP

7.“Yerevan” is the capital city of which country?
a) Armenia
b) Algeria
c) Albania
d) Argentina

Click here to View Answer
Answer a) Armenia

8.Which of the following is the largest Open University in the world ?
a) Indira Gandhi National Open University
b) Anadolu University
c) Bangladesh Open University
d) Ramkhamhaeng University

Click here to View Answer
Answer a) Indira Gandhi National Open University

9.Wimbledon trophy is given to which sport ?
a) Hockey
b) Badminton
c) Table Tennis
d) Tennis

Click here to View Answer
Answer d) Tennis

10.Who has been nominated for the 4th Yash Chopra Memorial Award?
a) Akshay Kumar
b) Salman Khan
c) Kapil Sharma
d) Shah Rukh Khan

Click here to View Answer
Answer d) Shah Rukh Khan

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment