GK Quiz – 312(Mixed GK Topics)

1.International Institute of Population Studies located at which city________
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Kolkata
d) Chennai

Click here to View Answer
Answer a) Mumbai

2.World Mental Health Day is celebrated on_________
a) 13 September
b) 12 January
c) 11 September
d) 10 October

Click here to View Answer
Answer d) 10 October

3.Which of the following is currency of Tanzania?
a) Dinar
b) CFA Franc
c) Pound
d) Shilling

Click here to View Answer
Answer d) Shilling,Capital: Dodoma

4.Birla Planetarium is the largest Planetarium in India located in _____.
a) Mumbai
b) Kolkata
c) New Delhi
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer b) Kolkata

5.The book “Kalkatta” has been authored by whom?
a) Kunal Basu
b) K Satchidanandan
c) Ernest Hemingway
d) Venkatasubba Rao

Click here to View Answer
Answer a) Kunal Basu

6.Which cricket team has won the 2016-17 Ranji Trophy tournament?
a) Chhattisgarh
b) Gujarat
c) Mumbai
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer b) Gujarat

7.Who discovered the hormone insulin ?
a) Frederick Banting
b) Fritz Pfluemer
c) Ernest Rutherford
d) Ferdinand Verbiest

Click here to View Answer
Answer a) Frederick Banting

8.Banswara Atomic Power Station located in which of the following state ?
a) Rajasthan
b) Gujarat
c) Madhya Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Rajasthan

9.An Electronic voting machines were first used in_____________.
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Madhya Pradesh
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer a) Kerala

10.Ezar cup is related to ………………….
a) Football
b) Cricket
c) Polo
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer c) Polo

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment