GK Quiz – 311(Mixed GK Topics)

1.According to census 2011, which union territory has highest sex ratio_________
a) Dadar & Nagar Haveli
b) Pondicheerry (Puducherry)
c) Andaman and Nicobar Islands
d) Daman & Diu

Click here to View Answer
Answer b) Pondicheerry (Puducherry)

2.‘Good people to Bank with’ is which bank’s tagline______
a) Bank of India
b) State Bank of India
c) Union Bank of India
d) United Bank of India

Click here to View Answer
Answer c) Union Bank of India

3.The headquarter of the Indian Mountaineering Foundation is at
a) Kolkata
b) Darjeeling
c) New Delhi
d) Warsaw

Click here to View Answer
Answer c) New Delhi

4.“duma” is the parliament of which country_______
a) Brazil
b) Russia
c) China
d) Canada

Click here to View Answer
Answer b) Russia

5.Paralamdi Trophy is associated with the game of_______
a) Badminton
b) Cricket
c) Golf
d) Hockey

Click here to View Answer
Answer c) Golf

6.Fundamental Duties is mentioned in which article of the Indian Constitution?
a) Article 43A
b) Article 48A
c) Article 21A
d) Article 51A

Click here to View Answer
Answer d) Article 51A

7.Oscar Awards were instituted in_________
a) 1968
b) 1929
c) 1901
d) 1965

Click here to View Answer
Answer b) 1929

8.Rabindranath Tagore receive Nobel Prize in 1913 in the field of
a) physics
b) peace
c) literature
d) economy

Click here to View Answer
Answer c) literature

9.Which of the following is the Folk dance of Odissa and Andhra Pradesh ___________
a) Lavani
b) Changu
c) Garba
d) Dumhal

Click here to View Answer
Answer b) Changu

10.Potato Festival celebrated in which country________
a) Canada
b) Sweden
c) Japan
d) Singapore

Click here to View Answer
Answer b) Sweden

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment