GK Quiz – 310(Mixed GK Topics)

1.The total number of High Courts in India is
a) 27
b) 29
c) 24
d) 21

Click here to View Answer
Answer c) 24

2. Who authored “Who Moved My Interest Rate?”
a) D Subbarao
b) V Subbarao
c) G Subbarao
d) N Subbarao

Click here to View Answer
Answer a) D Subbarao

3.The National Trust Foundation Day (NTFD) is observed on which date in India?
a) December 28
b) December 31
c) December 29
d) December 30

Click here to View Answer
Answer d) December 30

4.The head quarters of Sahitya Akademi is at
a) Mumbai
b) Chennai
c) New Delhi
d) Kolkata

Click here to View Answer
Answer c) New Delhi

5.India’s first atomic reactor was
a) Zerlina
b) Dhruva
c) Apsara
d) Kamini

Click here to View Answer
Answer c) Apsara

6.India participated in Olympics Hockey in
a) 1918
b) 1928
c) 1938
d) 1948

Click here to View Answer
Answer b) 1928

7.Kathak, Nauntanki and Kajri are the important dances of
a) Uttaranchal
b) Uttar Pradesh
c) Jharkhand
d) Chhattisgarh

Click here to View Answer
Answer b) Uttar Pradesh

8.Mother Teresa won the Nobel Prize for Peace in
a) 1992
b) 1979
c) 1988
d) 1954

Click here to View Answer
Answer b) 1979

9.Film and TV institute of India is located at
a) Pune (Maharashtra)
b) Pimpri (Maharashtra)
c) Perambur (Tamilnadu)
d) Rajkot (Gujarat)

Click here to View Answer
Answer a) Pune (Maharashtra)

10.The highest rank in Army is that of
a) Brigadier
b) General
c) Lieutenant General
d) Major General

Click here to View Answer
Answer b) General

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment