GK Quiz – 309(Mixed GK Topics)

1.The “Pommel Horse” is term associated with the game –
a) Chess
b) Tennis
c) Badminton
d) Gymnastics

Click here to View Answer
Answer d) Gymnastics

2.”A Passion For Dance” was written by –
a) Rukmani Dev Arundale
b) Dr. Padma Subramanyam
c) Sonal Man Singh
d) Yamini Krishnamurth

Click here to View Answer
Answer d) Yamini Krishnamurth

3.The oceans cover approximately _________ of the Earth’s surface –
a) 50%
b) 60%
c) 70%
d) 80%

Click here to View Answer
Answer c) 70%

4.Dhauli Ganga Dam is in which of the following state?
a) Karnataka
b) Uttarakhand
c) Kerala
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer b) Uttarakhand

5.The age of the solar system is
a) 7.8 billion years
b) 3.2 billion years
c) 3.8 billion years
d) 4.6 billion years

Click here to View Answer
Answer d) 4.6 billion years

6.Sanjukta Panigrahi was famous for the dance –
a) Odissi
b) Manipuri
c) Kaththak
d) Bharatnatyam

Click here to View Answer
Answer a) Odissi

7.Phulwari Wildlife Sanctuary located in which of the following state ?
a) Karnataka
b) Haryana
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Rajasthan

8.The 2017 Asian Winter Games scheduled to be held in which country ?
a) Australia
b) Japan
c) China
d) Indonesia

Click here to View Answer
Answer b) Japan

9.Who has been appointed as the new UPSC chairman?
a) Professor. David R. Syiemlieh
b) Alka Sirohi
c) Rose Bathew Kharbuli
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Professor. David R. Syiemlieh

10.The Chitwan National Park is located in which country?
a) India
b) Nepal
c) Bangladesh
d) Myanmar

Click here to View Answer
Answer b) Nepal

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment