GK Quiz – 309(Mixed GK Topics)

1.Vikram Sarabhai Space Centre is located at
a) Pune
b) Ahmedabad
c) Sriharikota
d) Thiruvananthapuram

Click here to View Answer
Answer d) Thiruvananthapuram

2.Durbey Cup associated with the Game –
a) Polo
b) Horse Race
c) Golf
d) Formula One

Click here to View Answer
Answer b) Horse Race

3.Nameri National Park is located at_______
a) Arnachal pradesh
b) Assam
c) Bihar
d) Tamil nadu

Click here to View Answer
Answer b) Assam

4.which country will host the 2018 fifa world cup football__________.
a) China
b) Russia
c) Japan
d) Qatar

Click here to View Answer
Answer b) Russia

5.Which part of the Indian constitution deals with the directive principles?
a) Part IV
b) Part VII
c) Part IX
d) Part III

Click here to View Answer
Answer a) Part IV

6.World Kindness Day Day is celebrated on_______.
a) August 13
b) October 13
c) November 13
d) December 13

Click here to View Answer
Answer c) November 13

7.Indian Institute of Ecology and Environment located at which city________.
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Kolkata
d) chennai

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi

8.Who among the following invented the Email ?
a) Ralph H. Baer
b) Vint Cerf
c) Steve Jobs
d) Shiva Ayyadurai

Click here to View Answer
Answer d) Shiva Ayyadurai

9.The idea of Liberty Equality and Fraternity has been taken from the ___________.
a) Russian Revolution
b) French Revolution
c) British Revolution
d) Asian Revolution

Click here to View Answer
Answer b) French Revolution

10.Which of the following is given in the field of International Understanding ?
a) The Bourlog Award
b) The Bhatnagar Award
c) The Jawaharlal Nehru Award
d) The Bowelay Award

Click here to View Answer
Answer c) The Jawaharlal Nehru Award

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment