GK Quiz – 308(Mixed GK Topics)

1.The world’s only floating national park situated in which state of India ?
a) Manipur
b) J & K
c) Kerala
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Manipur

2.Swimmer Among the Stars: Stories is the book written by whom ?
a) Arundhati Roy
b) Chandran Tharoor
c) Kanishk Tharoor
d) Shashi Tharoor

Click here to View Answer
Answer c) Kanishk Tharoor

3.Who is the Vice-Chairman of the NITI Ayog of India?
a) Raghuram Rajan
b) Arun Jately
c) Arvind Panagariya
d) Rahul Gandhi

Click here to View Answer
Answer c) Arvind Panagariya

4.National Police Academy is located at
a) Bangalore
b) Hyderabad
c) Abu Road
d) Dehradun

Click here to View Answer
Answer b) Hyderabad

5.When was SAARC founded?
a) 1982
b) 1984
c) 1985
d) 1983

Click here to View Answer
Answer c) 1985

6.The working language(s) of the UNESCO is/are
a) French only
b) English only
c) English and French
d) English, French and Russian

Click here to View Answer
Answer c) English and French

7.How many members in one self-help group (SHG) ?
a) 15-20
b) 10-15
c) 10-20
d) 14-18

Click here to View Answer
Answer c) 10-20

8.The main element of protein is –
a) Hydrogen
b) Nitrogen
c) Oxygen
d) Carbon

Click here to View Answer
Answer d) Carbon

9.Which part of the Constitution of India is related to the ‘citizenship’ ?
a) II
b) III
c) IV
d) V

Click here to View Answer
Answer a) II

10.Murugappa Gold Cup is associated with –
a) Badminton
b) Hockey
c) Cricket
d) Golf

Click here to View Answer
Answer b) Hockey

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment