GK Quiz – 306(Mixed GK Topics)

1.The journalist who refused to accept ‘Padma Bhushan’ was?
a) Shekaran Nair
b) Khushwant Singh
c) Ratan Thiyam
d) Arun Shourie

Click here to View Answer
Answer b) Khushwant Singh

2.Who was the first captain of Indian Test team?
a) Vijay Hazare
b) C K Nayudu
c) Lala Amarnath
d) Vijay Merchant

Click here to View Answer
Answer b) C K Nayudu

3.International Anti-Corruption Day was celebrated on which day across the world?
a) 9th Dec
b) 10th Dec
c) 11th Dec
d) 12th Dec

Click here to View Answer
Answer a) 9th Dec

4.Which is known as ‘Garden City of India’?
a) Trivandram
b) Imphal
c) Simla
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer d) Bangalore

5.Who is RBI’s youngest deputy governor?
a) R. Gandhi
b) Viral V Acharya
c) Raghuram Rajan
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) Viral V Acharya

6.In which year was Pulitzer Prize established?
a) 1917
b) 1918
c) 1922
d) 1928

Click here to View Answer
Answer a) 1917

7.Gudavi Bird Sanctuary is located in which state of India ?
a) Haryana
b) Karnataka
c) Uttarakhand
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer b) Karnataka

8.Betla National Park situated in which state________
a) Punjab
b) Arunachal Pradesh
c) Assam
d) Jharkhand

Click here to View Answer
Answer d) Jharkhand

9.Rajiv Gandhi Thermal Power Station situated in which state________
a) Haryana
b) Jharkhand
c) Bihar
d) Rajashtan

Click here to View Answer
Answer a) Haryana

10.What is the capital of Dadra and Nagar Haveli_______
a) Chandigarh
b) Silvassa
c) Daman
d) Port Blair

Click here to View Answer
Answer b) Silvassa

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment