GK Quiz – 305(Mixed GK Topics)

1.Garampani sanctuary is located at
a) Junagarh, Gujarat
b) Diphu, Assam
c) Kohima, Nagaland
d) Gangtok, Sikkim

Click here to View Answer
Answer b) Diphu, Assam

2.Which is the Aadhar helpline number?
a) 1947
b) 1965
c) 1856
d) 1908

Click here to View Answer
Answer a) 1947

3.Nastaliq script is associated with which language?
a) Kashmiri
b) Urdu
c) Sanskrit
d) Hindustani

Click here to View Answer
Answer a) Kashmiri

4.The number of major languages, recognized in the Indian Union as official language, are
a) 15
b) 22
c) 12
d) 9

Click here to View Answer
Answer b) 22

5.January 15 is celebrated as the
a) Republic Day
b) Ugadhi
c) Teachers’ Day
d) Army Day

Click here to View Answer
Answer d) Army Day

6. Who headed the Committee on Digital Payments?
a) Ratan P Watal
b) Ratan P Wasan
c) Ratan P Wagle
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Ratan P Watal

7.What is the name of the person that controls a football match?
a) A referee
b) An umpire
c) A spectator
d) A goalkeeper

Click here to View Answer
Answer a) A referee

8. The national Institute for Rural Development (NIRD) is situated in –
a) Shimal
b) Hyderabad
c) Dehradun
d) New Delhi

Click here to View Answer
Answer b) Hyderabad

9.Who is the author of book ‘We Indians’?
a) Nirad C. Choudry
b) Subramaniya Swamy
c) Khushwant Singh
d) Muluk Raj Anand

Click here to View Answer
Answer c) Khushwant Singh

10.The words ‘Satyameva Jayate’ inscribed below the base plate of the emblem of India are taken from
a) Rigveda
b) Satpath Brahmana
c) Mundak Upanishad
d) Ramayana

Click here to View Answer
Answer c) Mundak Upanishad

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment