GK Quiz – 304(Mixed GK Topics)

1.In which state Namdapha Tiger Reserve located
a) Uttar Pradesh
b) Andhra Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh

2.In which state Nawegaon-Nagzira Tiger Reserve is located
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Goa
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer b) Maharashtra

3.The National Milk Day (NMD) is celebrated on which date in India?
a) November 28
b) November 29
c) November 25
d) November 26

Click here to View Answer
Answer d) November 26

4.“Indra-2016” the joint military exercise has started between India and which country?
a) France
b) Japan
c) Russia
d) Australia

Click here to View Answer
Answer c) Russia

5.Which state won the Global Agriculture Leadership Award 2016?
a) Odisha
b) WB
c) Karnataka
d) Punjab

Click here to View Answer
Answer a) Odisha

6.Who has been appointed interim chairman of the TATA Group?
a) Ishaat Hussain
b) Ratan Tata
c) Cyrus Mistry
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer a) Ishaat Hussain

7.A book titled India Rising: Fresh Hope, New Fears was authored by whom?
a) Rahul Velloor
b) Ravi Velloor
c) Rajesh Velloor
d) None of the above

Click here to View Answer
Answer b) Ravi Velloor

8.Who is the second youngest Indian to captain the nation in U-19 World Cup?
a) Ishan Patel
b) Parthiv Patel
c) Ishan Kishan
d) Parthiv Kishan

Click here to View Answer
Answerc) Ishan Kishan

9.Rio Paralympic athletes can-
a) Listen to their medals
b) Sense their medals by movement
c) Read their medals by hand
d) Both a and c

Click here to View Answer
Answer d) Both a and c

10.Mahatma Gandhi’s ____ birth anniversary was celebrated on October 2, 2016.
a) 143rd
b) 144th
c) 145th
d) 147th

Click here to View Answer
Answer d) 147th

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment