GK Quiz – 303(Mixed GK Topics)

1.The Good Governance Day (GGD) is observed on which day?
a) December 23
b) December 24
c) December 26
d) December 25

Click here to View Answer
Answer d) December 25

2.The 2017 Vibrant Gujarat Global Summit will take place in which city?
a) Rajkot
b) Surat
c) Gandhinagar
d) Ahmedabad

Click here to View Answer
Answer c) Gandhinagar (Gujrat)

3.Chintamoni Kar Bird Sanctuary is located at
a) Odisha
b) Punjab
c) Haryana
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer d) West Bengal,Kolkata

4. Which of the following is the leading producer of soybean in India?
a) Chhattisgarh
b) Madhya Pradesh
c) Maharashtra
d) Uttar Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Madhya Pradesh

5.In which state Namdapha Tiger Reserve located
a) Uttar Pradesh
b) Andhra Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Arunachal Pradesh

6.The ratio of width of our National flag to its length is

a) 3:5
b) 2:3
c) 2:4
d) 3:4
Click here to View Answer
Answer b) 2:3

7.The famous Dilwara Temples are situated in
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Maharashtra
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Rajasthan(mount abu)

8.Madhubani’, a style of folk paintings, is popular in which of the following states in India?
a) Uttar Pradesh
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Bihar

Click here to View Answer
Answer d) Bihar

9.INTERPOL means
a) International Political Conference
b) International Criminal Police Organisation
c) International Association of Police Officers
d) None of these

Click here to View Answer
Answer b) International Criminal Police Organisation

10.The book named ‘Death under the Deodars: The Adventures of Miss Ripley-Bean’ has been written by
a) John Ruskin
b) John Matthew
c) Vikram Seth
d) Ruskin Bond

Click here to View Answer
Answer d) Ruskin Bond

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment