GK Quiz – 302(Mixed GK Topics)

1.The book “Dipa Karmakar: The Small Wonder” has been authored by whom?
a) Vimal Chauhan
b) Dipa Karmakar
c) Bishweshwar Nandi
d) Shikha Sabharwal

Click here to View Answer
Answer c) Bishweshwar Nandi

2.The Armed Forces Flag Day is celebrated on which day in India?
a) December 7
b) December 6
c) December 8
d) December 9

Click here to View Answer
Answer a) December 7

3.Indian Institute of Information Technology and Management located at which city_______
a) Bhopal
b) Dehradun
c) Gwalior
d) Surat

Click here to View Answer
Answer c) Gwalior(M.P)

4.Subhankar Pramanick is associated with which sports?
a) Wushu
b) Boxing
c) Swimming
d) Shooting

Click here to View Answer
Answer d) Shooting

5.Who discovered oxygen?
a) Lavoisier
b) Joseph Priestley
c) Dalton
d) Swinton

Click here to View Answer
Answer b) Joseph Priestley

6.how many union territories in India_________
a) 8
b) 7
c) 6
d) 9

Click here to View Answer
Answer b) 7

7.In which state Palamau Tiger Reserve is located
a) Telangana
b) Arunachal Pradesh
c) Jharkhand
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer c) Jharkhand

8.Khaparwas Wildlife Sanctuary is in which state of India
a) West Bengal
b) Uttar Pradesh
c) Maharashtra
d) Haryana

Click here to View Answer
Answer d) Haryana

9.National Institute of Nutrition is located at which of the following places_______
a) Gandhinagar
b) Bangalore
c) Pune
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer d) Hyderabad

10.Who is the Chief Economist of the International Monetary Fund (IMF)________
a) Rajan S Katoch
b) Prasanth Pathrabe
c) Maurice Obstfeld
d) Srirama Kalyanaraman

Click here to View Answer
Answer c) Maurice Obstfeld

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment