GK Quiz – 301(Mixed GK Topics)

1.The International Migrants Day (IMD) is observed on which date?
a) December 19
b) December 18
c) December 20
d) December 17

Click here to View Answer
Answer b) December 18

2.Who has been appointed as the new Chief Justice of India (CJI)? a) Jasti Chelameswar
b) Dipak Misra
c) Madan B Lokur
d) Jagdish Singh Khehar

Click here to View Answer
Answer d) Jagdish Singh Khehar

3.Which country has won the Sultan Azlan Shah Cup for the year 2016?
a) India
b) Australia
c) New Zealand
d) Pakistan

Click here to View Answer
Answer b) Australia ,Azlan Shah Cup hockey tournament in Ipoh, Malaysia.

4.The book “Democrats and Dissenters” has been authored by whom?
a) Upamanyu Chatterjee
b) Ramchandra Guha
c) Vikram Seth
d) Amish Tripathi

Click here to View Answer
Answer b) Ramchandra Guha

5.“Hopman cup” is related to which sports?
a) Football
b) Lawn Tennis
c) Badminton
d) Cricket

Click here to View Answer
Answer b) Lawn Tennis

6.Manavaditya Rathore is associated with which sports?
a) Wrestling
b) Shooting
c) Boxing
d) Sprint

Click here to View Answer
Answer b) Shooting

7.Which Indian State will host the 2022 National Games?
a) Assam
b) Manipur
c) Mizoram
d) Meghalaya

Click here to View Answer
Answerd) Meghalaya

8.What is the name U.S.A.’s (United states) of parliament_________
a) National Peoples,Congress
b) Congress (Lower House-house of Representatives& Upper house-Senate)
c) Federal Assembly
d) Parliament(National Assembly and Senate)

Click here to View Answer
Answer b) Congress (Lower House-house of Representatives& Upper house-Senate)

9.National Chemical Laboratory located at which city________
a) Jodhpur
b) Ahmedabad
c) Pune
d) Jaipur

Click here to View Answer
Answer c) Pune

10.Headquarter of Transparency International is located at __________
a) Vienna
b) Brussels
c) Washington DC
d) Berlin

Click here to View Answer
Answer d) Berlin

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment