GK Quiz – 300(Mixed GK Topics)

1.The book “Immortal” has been authored by whom?
a) Ajay Kotian
b) Krishna Udayasankar
c) Nikita Deshpande
d) Umang Jethva

Click here to View Answer
Answer b) Krishna Udayasankar

2.Deepa Malik, who won silver at Rio Paralympics 2016, is associated with which sports?
a) Badminton
b) Shotput
c) Long Jump
d) Archery

Click here to View Answer
Answer b) Shotput

3.Who was popularly known as the ‘Lady with the Lamp’?
a) Mother Teresa
b) Sister Nivedita
c) Florence Nightingale
d) The Mother (Mirra Alfassa)

Click here to View Answer
Answer c) Florence Nightingale

4.The year 2016-17 will be observed by SAARC nations as –
a) Year of Democracy and Development
b) Year of Fight Against Terrorism
c) Year of Cultural Heritage
d) Year of ‘Save the Earth’

Click here to View Answer
Answer c) Year of Cultural Heritage

5.Which of the following State has the largest forest area in India?
a) Chhattisgarh
b) Maharashtra
c) Madhya Pradesh
d) Andhra Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Madhya Pradesh

6.Which of the following countries is called the ‘Land of Thousand Lakes’ ?
a) Sweden
b) Canada
c) Poland
d) Finland

Click here to View Answer
Answer d) Finland

7.The headquarters of the coffee board of India is ?
a) Mysore
b) Kolkata
c) Bangalore
d) Cochin

Click here to View Answer
Answer c) Bangalore

8.India stood at _________ rank in Economic Freedom Index Ranking 2016.
a) 124th
b) 112nd
c) 122nd
d) 121st

Click here to View Answer
Answerb) 112nd

9.Who nominates the 12 members for Rajya Sabha in India ?
a) Prime Minister
b) Chief Justice
c) President
d) Vice President

Click here to View Answer
Answer c) President

10.Who own Femina Miss India World 2016 crown?
a) Adity Arya
b) Sushruthi Krishna
c) Priyadarshini Chatterjee
d) Pankuri Gidwani

Click here to View Answer
Answer c) Priyadarshini Chatterjee

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment