GK Quiz – 299(Mixed GK Topics)

1.The book “One & A Half Wife” has been authored by whom?
a) Advaita Kala
b) Meghna Pant
c) Rajiv Seth
d) Madhuri Banerjee

Click here to View Answer
Answer b) Meghna Pant

2. Y Sanathoi Devi is associated with which sports?
a) Badminton
b) Wushu
c) Football
d) Hockey

Click here to View Answer
Answer b) Wushu

3.Which is the most abundant metal in the Earth’s crust?
a) Aluminium
b) Nickel
c) Iron
d) Silicon

Click here to View Answer
Answer a) Aluminium

4.The Sangai Festival is organized in.
a) Assam
b) Manipur
c) Mizoram
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answer c) Mizoram

5.The Pobitora wildlife sanctuary is located in which state of India?
a) Arunachal Pradesh
b) Nagaland
c) Assam
d) Manipur

Click here to View Answer
Answer c) Assam

6.The Dampa Tiger Reserve is located in which state of India?
a) Mizoram
b) Nagaland
c) Tripura
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer a) Mizoram

7.Who has won the 2016 Laureus World Sportsman of the Year Award?
a) Lewis Hamilton
b) Usain Bolt
c) Novak Djokovic
d) Lionel Messi

Click here to View Answer
Answer c) Novak Djokovic

8.Gugga dance is the folk dance of which of the following state?
a) Odisha
b) Andhra Pradesh
c) Haryana
d) Gujarat

Click here to View Answer
Answer c) Haryana

9. Who is current Tribal Minister in Narendra Modi government?
a) Narendra Singh Tomar
b) Kalraj Mishra
c) Jual Oram
d) Prakash Javadekar

Click here to View Answer
Answer c) Jual Oram

10.Capital of Kazakhstan is?
a) Nassau
b) Astana
c) Yerevan
d) Vientiane

Click here to View Answer
Answer b) Astana

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment