GK Quiz – 297(Mixed GK Topics)

1.The Pir Panjal range is located in which of the following states?
a) Arunachal Pradesh
b) Jammu and Kashmir
c) Punjab
d) Uttarakhand

Click here to View Answer
Answer b) Jammu and Kashmir

2.The book “A Season of Ghosts” has been authored by whom?
a) Amrish Tripathi
b) Chetan Anand
c) Ruskin Bond
d) Milan Ganguly

Click here to View Answer
Answer c) Ruskin Bond

3. Who has been conferred the 2016 Mother Teresa Memorial International Award for Social Justice?
a) Hishaam Hussain
b) Faraaz Ayaaz Hossain
c) Abinta Kabir
d) Tarishi Khan

Click here to View Answer
Answer b) Faraaz Ayaaz Hossain

4.Sachin Singh is associated with which sports?
a) Boxing
b) Wrestling
c) Badminton
d) Football

Click here to View Answer
Answer a) Boxing

5.Who will be conferred with the Rashtriya Kalidas Samman for year 2016-17?
a) N. Rajam
b) Anupam Kher
c) Raj Bisaria
d) Banshi Kaul

Click here to View Answer
Answer d) Banshi Kaul,The Rashtriya Kalidas Samman will be conferred to Banshi Kaul for 2016-17 and Raj Bisaria for 2015-16.

6.The World Science Day for Peace and Development (WSDPD) is observed on which date?
a) November 11
b) November 12
c) November 10
d) November 13

Click here to View Answer
Answer c) November 10

7.Where is the headquarters of the Confederation of Indian Industry (CII)?
a) Pune
b) New Delhi
c) Bhopal
d) Raipur

Click here to View Answer
Answer b) New Delhi

8.The Bhitarkanika National Park is located in which state of India?
a) Assam
b) Odisha
c) Tripura
d) Arunachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Odisha

9.The headquarters of United Nations World Tourism Organisation is in
a) Nairobi, Kenya
b) Abu Dhabi, UAE
c) Madrid, Spain
d) Paris, France

Click here to View Answer
Answer c) Madrid, Spain

10. Pulikali is the folk dance of which of the following state?
a) Odisha
b) Assam
c) West Bengal
d) Kerala

Click here to View Answer
Answer d) Kerala

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment