GK Quiz – 295Mixed GK Topics)

1.Grey revolution is related to
a) Meat
b) Fish
c) Food
d) Fertilizer

Click here to View Answer
Answer d) Fertilizer

2.VAT(Value Added Tax) is decided by
a) Central Government
b) Ministry of Finance
c) State Government
d) Income Tax Department

Click here to View Answer
Answer c) State Government

3.Khaitan Trophy is associated with
a) Lawn Tennis
b) Basketball
c) Chess
d) Football

Click here to View Answer
Answer c) Chess

4.Name the author of the book “You are Born to Blossom”.
a) Swami Vivekananda
b) A.P.J. Abdul Kalam
c) R.K. Narayanan
d) Jawaharlal Nehru

Click here to View Answer
Answer b) A.P.J. Abdul Kalam

5.When is national Minorities Rights Day celebrated?
a) September 22
b) January 16
c) December 18
d) December 12

Click here to View Answer
Answer c) December 18

6.Bully is the term associated with
a) Football
b) Hockey
c) Basketball
d) Chess

Click here to View Answer
Answer b) Hockey

7.Cheraw dance is performed in the state of
a) Kashmir
b) Nagaland
c) Mizoram
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer c) Mizoram

8.A mountain pass Nethu La is located in which state ?
a) Haryana
b) Sikkim
c) Himachal Pradesh
d) J & K

Click here to View Answer
Answer b) Sikkim

9.2016 ICC world Twenty20 won by
a) England
b) India
c) West Indies
d) New Zealand

Click here to View Answer
Answer c) West Indies,The West Indies won the tournament by defeating Sri Lanka in the final.

10.Which was the first Indian bank provided internet banking facility ?
a) RBI
b) ICICI Bank
c) SBI
d) Bank of India

Click here to View Answer
Answer b) ICICI Bank

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment