GK Quiz – 294Mixed GK Topics)

1.Karagam is the folk dance of state?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) West Bengal
d) Uttar pradesh

Click here to View Answer
Answer b) Tamil Nadu

2.The world’s only floating national park is situated in
a) Manipur
b) Bilaspur
c) Dispur
d) Karnal

Click here to View Answer
Answer a) Manipur,Keibul Lamjao National Park

3.Lady Ratan Tata trophy is associated with
a) Football
b) Cricket
c) Hockey
d) Badminton

Click here to View Answer
Answer c) Hockey

4.‘25 Years Of a life’ is the biography of who among the following ?
a) Salaman Khan
b) Imran Khan
c) Samar Khan
d) Shah Rukh Khan

Click here to View Answer
Answer d) Shah Rukh Khan,Shah Rukh Khan launched his biography titled, ‘SRK: 25 Years Of a life’, in New Delhi. The book is authored by Samar Khan.

5.International Human Solidarity Day is observed every year on which day to celebrate our unity in diversity?
a) 20 December
b) 9 December
c) 25 November
d) 11 December

Click here to View Answer
Answer a) 20 December

6.The term ‘Pivot’ is related to which sport?
a) Basketball
b) Cricket
c) Football
d) Chess

Click here to View Answer
Answer a) Basketball

7.The bank cheques are processed by using.
a) PMR
b) IFSC
c) OCR
d) MICR

Click here to View Answer
Answer d) MICR

8.Asia Pacific Economic Forum (APEC) has its headquarters situated in
a) Singapore
b) London
c) Montreal
d) Vienna

Click here to View Answer
Answer a) Singapore

9.Who developed the concept of e-mail?
a) Bill Gates
b) VA Shiva Ayyadurai
c) Ray Tomlinson
d) Sabir Bhatia

Click here to View Answer
Answer b) VA Shiva Ayyadurai

10.According to 2011 census, what is the literacy rate of females in India?
a) 68.45%
b) 62.25%
c) 65.46%
d) 54.24%

Click here to View Answer
Answer c) 65.46%

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment