GK Quiz – 293Mixed GK Topics)

1.National energy conservation day is celebrated by the people all over the India on which day every year?
a) 21 June
b) 14 December
c) 15 July
d) 12 December

Click here to View Answer
Answer b) 14 December

2.Who is the first foreign coach awarded with Dronacharya Award ?
a) Cyrys Poncha
b) Wilson Jones
c) B.I.Fernandez
d) Sunny Thomas

Click here to View Answer
Answer c) B.I.Fernandez(Boxing)

3.Papikonda National Park is situated in which state?
a) Maharasta
b) Andhra Pradesh
c) Arunachal Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer b) Andhra Pradesh

4.Who was youngest competitor at the 2016 Rio Olympics ?
a) Gaurika Kapoor
b) Gaurika Bishnoi
c) Gaurika Singh
d) Gaurika Joshi

Click here to View Answer
Answer c) Gaurika Singh,A teenager Gaurika Singh from Nepal, just 13, is set to be the youngest competitor at the 2016 Rio Olympics. She is a backstroke swimmer.

5.Banaras-City of Light is the book penned by
a) Diana Athill
b) Diana L. Eck
c) Diana Cosby
d) Diana Gabaldon

Click here to View Answer
Answer b) Diana L. Eck

6.Falcon 9 rocket was launched by
a) ISRO
b) SpaceX
c) NASA
d) CNSA

Click here to View Answer
Answer b) SpaceX

7.Which of the following instrument is used to show the direction of wind ?
a) Barometer
b) Hygrometer
c) Wind Vane
d) Hydrometer

Click here to View Answer
Answer c) Wind Vane

8.Goudi is the folk dance related with the state
a) Orissa
b) Manipur
c) Assam
d) Chhattisgarh

Click here to View Answer
Answer d) Chhattisgarh

9.Which of the following state is called “Tiger State” of India?
a) Himachal Pradesh
b) Assam
c) Gujarat
d) Madhya Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Madhya Pradesh

10.Booker prize us given in field of
a) Fiction writing
b) Medicine
c) Science
d) Photography

Click here to View Answer
Answer a) Fiction writing

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment