GK Quiz – 292Mixed GK Topics)

1.Cold Desert Biosphere Reserve is?
a) J & K
b) Andhra Pradesh
c) West Bengal
d) Himachal Pradesh

Click here to View Answer
Answer d) Himachal Pradesh

2.Currency of lithuania is _______
a) Kwacha
b) Euro
c) Lari
d) Denar

Click here to View Answer
Answer b) Euro,Lithuania – Vilnius (capital) and Euro (currency)

3.Arma konda mountain peak located is in which indian state of India ?
a) Andhra Pradesh
b) Bihar
c) Madhya Pradesh
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answer a) Andhra Pradesh

4.When National Army Day is celebrated ?
a) February 13th
b) January 15th
c) November 8th
d) December 4th

Click here to View Answer
Answer b) January 15th

5.The term Triple double is related to which Sport ?
a) Basketball
b) Cricket
c) Football
d) Kabbadi

Click here to View Answer
Answer a) Basketball

6.In which state Panidihing bird sanctuary is located ?
a) Jammu and kashmir
b) Punjab
c) Assam
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer c) Assam

7.Shankar’s International Dolls Museum is located at?
a) Delhi
b) Arunachal Pradesh
c) Punjab
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer a) Delhi

8.Mistura Food Festival is celebrated in which country ?
a) Peru
b) Thailand
c) Spain
d) Germany

Click here to View Answer
Answer a) Peru

9.Vachaspati samman is given in the field of_______
a) Sports
b) Agriculture
c) Literature
d) Sanskrit Literature

Click here to View Answer
Answer d)Sanskrit Literature

10.Name the authors of book “Indian family business mantras”.
a) Peter Leach and Tatwamasi Dixit
b) Peter Leach and Roger Stone
c) Ben Bernanke and Robert Morrow
d) Anna Suvorova and Gina Rinehart

Click here to View Answer
Answer a) Peter Leach and Tatwamasi Dixit

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment