GK Quiz – 290Mixed GK Topics)

1.Pawan Chamling is the fifth and incumbent chief minister of which of the following Indian states?
a) Assam
b) Mizoram
c) Tripura
d) Sikkim

Click here to View Answer
Answer d) Sikkim

2.’Goal’ is the autobiography of which Indian sportsman?
a) Wilson Jones
b) Dhyan Chand
c) K.D. Singh Babu
d) Chunni Goswami

Click here to View Answer
Answer b) Dhyan Chand

3.National Technology Day 2016 celebrated across India on __________ to memorize the anniversary of Shakti; the Pokhran nuclear test.
a) May 01st
b) May 12th
c) May 11th
d) May 31st

Click here to View Answer
Answer c) May 11th

4.In which mountain range is the Siachen Glacier, the world’s longest glacier, located ?
a) Karakoram
b) Himalayas
c) Hindu Kush
d) Tien Shan

Click here to View Answer
Answer a) Karakoram

5.Which maestro has been honoured with Tamil Ratna Award by the America Tamil Sangam?
a) Kamala Lakshmanan
b) M S Subbulakshmi
c) A. R Rahman
d) Srinivasa Varadhan

Click here to View Answer
Answer c) A. R Rahman

6.Aadi Peruku is celebrated in which state?
a) Karnataka
b) Madhya Pradesh
c) Kerala
d) Tamil Nadu

Click here to View Answer
Answer d) Tamil Nadu

7.Who is the author book titled “Until the Lions: Echoes from the Mahabharata” ?
a) Karthika Nair
b) Tishani Doshi
c) Gopika Jadeja
d) Anand Thakore

Click here to View Answer
Answer a) Karthika Nair

8.Vijay Diwas is being observed on 26th July to mark the celebration of which victory in 1999?
a) Kargil
b) Siachen
c) Part of Punjab
d) Part of West Bengal

Click here to View Answer
Answer a) Kargil

9.Which date is observed as Malala Day to raise awareness and to help girls get their right to education?
a) July 22
b) July 13
c) July 12
d) July 14

Click here to View Answer
Answer c) July 12

10.JLN canal is located in which state of India?
a) Bihar
b) Chhattisgarh
c) Haryana
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer c) Haryana

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment