GK Quiz – 291Mixed GK Topics)

1.What is the rank of Prime Minister Narendra Modi in 2016 Forbes list of Most Powerful People in the World?
a) 7
b) 9
c) 4
d) 3

Click here to View Answer
Answer b) 9

2.Who is the author of the book titled “Modi’s Midas Touch in Foreign Policy” ?
a) Smriti Irani
b) Ravi Shankar Prasad
c) Surendra Kumar
d) Venkaiah Naidu

Click here to View Answer
Answer c) Surendra Kumar

3.Mount Saramati is located in which state of India ?
a) Uttarakhand
b) Assam
c) Manipur
d) Nagaland

Click here to View Answer
Answer d) Nagaland

4.Which is the capital of Tanzania ?
a) Mamoudzou
b) Mogadishu
c) Dodoma
d) Luanda

Click here to View Answer
Answer c) Dodoma,Currency: Tanzanian shilling

5.National Pollution Control Day is celebrated on_______
a) 2 November
b) 2 December
c) 2 September
d) 2 October

Click here to View Answer
Answer b) 2 December

6.Vittal Trophy is associated with the game of_______
a) Badminton
b) Hockey
c) Cricket
d) Football

Click here to View Answer
Answer d) Football

7.Which country will host the 2020 summer Olympic Games_________
a) London, Unite Kingdom
b) Beijing. China
c) Los Angeles, United states
d) Tokyo, Japan

Click here to View Answer
Answer d) Tokyo, Japan

8.Gurudongmar Lake is one of the highest lakes in the world.It is located in _________.
a) Sikkim
b) Tamilnadu
c) Gujarat
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer a) Sikkim

9.International Development Association(IDA)is a member of the World Bank Group and is headquartered in _______________.
a) Washington, D.C, US
b) New York, US
c) Geneva, Switzerland
d) Vienna, Austria

Click here to View Answer
Answera) Washington, D.C, US

10.Gundla Brahmeswaram Wildlife Sanctuary is located in ________
a) Tamil Nadu
b) West Bangal
c) Andhra Pradesh
d) Rajasthan

Click here to View Answer
Answer c) Andhra Pradesh

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment