GK Quiz – 289Mixed GK Topics)

1.Bandhan Bank is headquartered in _______
a) Mumbai
b) Kolkata
c) Chennai
d) Bangalore

Click here to View Answer
Answer b) Kolkata

2.Which of the following features on the reverse of 500 rupee note?
a) Mangalyaan
b) Himalaya Mountains
c) Red Fort
d) Parliament of India

Click here to View Answer
Answer c) Red Fort

3.India ranked which position amongst 160 countries in logistics performance Index 2016 released by The World Bank?
a) 33
b) 34
c) 35
d) 36

Click here to View Answer
Answer c) 35

4.Which is the largest river island in India clinched position in The Guinness World Records?
a) Majuli
b) Nayachar
c) Lohachara Island
d) Bhavani Island

Click here to View Answer
Answer a) Majuli,The Guinness World Records has declared Majuli in Assam as the largest river island in the world. The beautiful river island is situated on the Brahmaputra River.

5.Who has been conferred with the Dhyan Chand Lifetime Achievement Award for the year 2016 during National Sports Day?
a) Silvanus Dungdung
b) Sachin Tendulkar
c) P. T Usha
d) None of these

Click here to View Answer
Answer a) Silvanus Dungdung

6.Velankanni festival celebrated in which state ?
a) Kerala
b) Tamil Nadu
c) Rajasthan
d) Odisha

Click here to View Answer
Answer b) Tamil Nadu

7.How many sports person/s would get Rajiv Gandhi Khel Ratna award from the Sports Ministry?
a) 2
b) 5
c) 4
d) 1

Click here to View Answer
Answer c)4 ,The Sports Ministry announced that Rio Olympics medalists shuttler P.V. Sindhu and wrestler Sakshi Malik will receive the prestigious Rajiv Gandhi Khel Ratna award along with gymnast Dipa Karmakar and shooter Jitu Rai .

8.Which Indian actor has been chosen for the famous French honor of Chevalier Award?
a) Rajesh Khanna
b) Amitabh Bachchan
c) Kamal Haasan
d) Mohanlal

Click here to View Answer
Answer c) Kamal Haasan

9.What is the theme of Olympics 2016 which is to be held in Rio De Janerio, Brazil?
a) Unity and Enlightment
b) Equality and Equity
c) Social and Justice
d) Peace and Environment

Click here to View Answer
Answer d) Peace and Environment

10.Lokesh Rahul is related to which sport ?
a) Swimming
b) Hockey
c) Cricket
d) Tennis

Click here to View Answer
Answer c) Cricket

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment