GK Quiz – 288Mixed GK Topics)

1.The book titled ‘Death Under the Deodars’ was penned by whom ?
a) Kiran Desai
b) Aruna Nandhini
c) Chetan Bhagat
d) Ruskin Bond

Click here to View Answer
Answer d) Ruskin Bond

2.Which country will host T20 Cricket World Cup for the Blind in 2017?
a) Australia
b) India
c) Pakistan
d) New Zealand

Click here to View Answer
Answer b) India

3.Who has been appointed as Brand Ambassador of Swachh Rail Mission?
a) Mohan S Kharbanda
b) Bindheswar Pathak
c) Satya Nadella
d) Rahul Agarwal

Click here to View Answer
Answer b) Bindheswar Pathak

4.What is the theme of World Aids day 2016?
a) Hands up for HIV Prevention
b) Getting to zero
c) Sharing the Challenge to eliminate HIV
d) Together we will end HIV

Click here to View Answer
Answer a) Hands up for HIV Prevention,World Aids day-1 december

5.In which city, the 6th BRICS Agriculture Meeting on Agriculture and Agrarian Development would be held?
a) Agartala
b) Shillong
c) New Delhi
d) Imphal

Click here to View Answer
Answer c) New Delhi

6.Swachh helpline _____________ launched by PM Narendra Modi
a) 1969
b) 1996
c) 1968
d) 1987

Click here to View Answer
Answer a) 1969

7.World Car Free Day is observed on ________ every year.
a) 25 July
b) 22 September
c) 11 October
d) 25 September

Click here to View Answer
Answer b) 22 September

8.Rahul Sachdev is related to which sport ?
a) Golf
b) Snooker
c) Shooting
d) Swimming

Click here to View Answer
Answer b) Snooker

9.Jawaharlal Nehru Stadium is a multipurpose sports arena hosting football and other sporting events is located in ………………….
a) Kolkata
b) Hyderabad
c) Delhi
d) Mumbai

Click here to View Answer
Answer c) Delhi

10.Who is the first Indian to score triple century in Test Cricket ?
a) MS Dhoni
b) Sachin Tendulkar
b) Virendar Sehwag
d) Irfan Pathan

Click here to View Answer
Answer b) Virendar Sehwag

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment