GK Quiz – 287Mixed GK Topics)

1.Currency of Mongolia is
a) kuna
b) lek
c) tugrik
d) bolivar

Click here to View Answer
Answer c) tugrik

2.Dilip Tirkey Stadium is situated in
a) Jharkhand
b) Haryana
c) Gujarat
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer a) Jharkhand

3.ATMs set up, owned and operated by non-banks are called ______
a) White Label ATMs
b) Brown Label ATMs
c) Green Label ATMs
d) Orange Label ATMs

Click here to View Answer
Answer a) White Label ATMs

4.“Straight From the Heart” is the autobiography of
a) Milkha Singh
b) Satyajit Ray
c) Kapil Dev
d) IK Gujral

Click here to View Answer
Answer c) Kapil Dev

5.The tenure of the Rajya Sabha is
a) 3 years
b) 5 years
c) 6 years
d) Permanent

Click here to View Answer
Answer d) Permanent,Rajya Sabha is not subject to dissolution. 1/3rd of its members retire every second year. Each member elected for 6 years.

6.What is the theme of Human Rights Day 2016?
a) Our Rights. Our Freedoms. Always.
b) My Voice Counts
c) Every day is Human Rights Day
d) Stand up for someone’s rights today

Click here to View Answer
Answer d) Stand up for someone’s rights today,Human Rights day -10 December

7.Which person along with Bengt Holmstrom were awarded the 2016 Nobel Memorial Prize in Economic Science?
a) Paul Modrich
b) Oliver Hart
c) Takaaki Kajita
d) Arthur B

Click here to View Answer
Answer b) Oliver Hart

8.The Kambalakonda Wildlife Sanctuary is located in
a) Kerala
2.Andhra Pradesh
3.Tamil Nadu
4.Karnataka

Click here to View Answer
Answer2.Andhra Pradesh

9.Pench National Park is located in which state ?
a) Madhya Pradesh
b) Haryana
c) Karnataka
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answera) Madhya Pradesh

10.The Chess player Aakanksha Hagawane from which of the following country ?
a) USA
b) Nepal
c) India
d) China

Click here to View Answer
Answer c) India

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment