GK Quiz – 286Mixed GK Topics)

1.National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) headquarters in ______
a) Mumbai
b) New Delhi
c) Bengaluru
d) Hyderabad

Click here to View Answer
Answer a) Mumbai

2.India conducted its joint Exercise, “PRABAL DOSTYK-16” with which country?
a) Russia
b) Kazakhstan
c) Taiwan
d) Sri Lanka

Click here to View Answer
Answer b) Kazakhstan

3.Victoria is the capital city of
a) South Africa
b) Samoa
c) Serbia
d) Seychelles

Click here to View Answer
Answer d) Seychelles

4.The headquarters of World Custom Organization is in
a) Abu Dhabi, UAE
b) Madrid, Spain
c) Paris, France
d) Brussels, Belgium

Click here to View Answer
Answer d) Brussels, Belgium

5.Devi Ahilyabhai Holkar Airport is situated in
a) Lucknow
b) Imphal
c) Bhopal
d) Indore

Click here to View Answer
Answer d) Indore

6.World Senior Citizen’s Day is observed every year on
a) 5 August
b) 9 August
c) 19 August
d) 8 August

Click here to View Answer
Answer d) 8 August

7.Who is the Minister of Petroleum and Natural Gas?
a) Dr. Jitendra Singh
b) Dharmendra Pradhan
c) Chaudhary Birender Singh
d) Anant Geete

Click here to View Answer
Answer b) Dharmendra Pradhan

8.Which corporate has won the prestigious Golden Peacock Award for Corporate Governance for this year?
a) GAIL
b) SAIL
c) BHEL
d) NLC

Click here to View Answer
Answer b) SAIL

9.The famous theatre personality has been conferred with Kalidas Samman national award for 2015-16 by Madhya Pradesh government?
a) Rajesh Kumar
b) Raj Kamal
c) Raj Bisaria
d) Raj Begum

Click here to View Answer
Answer c) Raj Bisaria

10.Which Indian actress would be honoured by the upcoming Dubai International Film Festival with a Lifetime Achievement Award?
a) Shilpa Shetty
b) Banumathi
c) Saroja Devi
d) Rekha

Click here to View Answer
Answer d) Rekha

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment