GK Quiz – 285Mixed GK Topics)

1.Who has become the first woman cricketer from India to be awarded an honorary life membership of the Marylebone Cricket Club (MCC)?
a) Mithali Raj
b) SmirthiMandana
c) Purnima Rau
d) Anjum Chopra

Click here to View Answer
Answer d) Anjum Chopra

2.The language spoken in Lakshadweep island is…?
a) Tamil
b) Telegu
c) Malayalam
d) Kannada

Click here to View Answer
Answer c) Malayalam

3.World Forestry Day is observed on which of the following date?
a) March 15
b) March 23
c) March 25
d) March 21

Click here to View Answer
Answer d) March 21

4.Kodasalli Dam is in which of the following state?
a) Madhya Pradesh
b) Uttar Pradesh
c) Himachal Pradesh
d) Karnataka

Click here to View Answer
Answer d) Karnataka

5.Mount Everest is located in?
a) India
b) Nepal
c) Tibet
d) China

Click here to View Answer
Answer b) Nepal

6.Indira Gandhi Centre for Atomic Research,is located at?
a) Indore
b) Kolkata
c) Trombay, Maharashtra
d) Kalpakkam, Chennai

Click here to View Answer
Answer d) Kalpakkam, Chennai

7.Who is the Supreme Commander of Indian armed forces?
a) President
b) Prime Minister
c) Defence Minister
d) Chief of Army Staff

Click here to View Answer
Answer a) President

8.The largest cantilever bridge of India is….?
a) Howrah Bridge
b) Chambal Bridge
c) Mahatama Gandhi Setu
d) Coronation Bridge

Click here to View Answer
Answera) Howrah Bridge

9.Name the country which hosted the Kabaddi World Cup 2016?
a) Japan
b) Canada
c) Iran
d) India

Click here to View Answer
Answer d) India

10.What is the Currency of Saudi Arabia?
a) Marka
b) Riyal
c) Leone
d) Koruna

Click here to View Answer
Answer b) Riyal

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment