GK Quiz – 283(Mixed GK Topics)

1.When is the International Day for the Elimination of Violence against Women celebrated?
a) 22 November
b) 25 November
c) 23 November
d) 26 November

Click here to View Answer
Answer b) 25 November

2.Name the person is set to be the mascot of ‘Incredible India’ international marketing campaign with the tourism ministry?
a) Pranab Mukherjee
b) Amir Khan
c) Narendra Modi
d) Amitabh Bachchan

Click here to View Answer
Answer c) Narendra Modi

3. Bengt Holmstrom won Nobel Prize in which category?
a) Medicine
b) Physics
c) Chemistry
d) Economics

Click here to View Answer
Answer d) Economics

4.The book ‘Half Of What I Say’ written by
a) David Menon
b) Anil Kshatriya
c) Praveen Menon
d) Anil Menon

Click here to View Answer
Answer d) Anil Menon

5.Highest airport in the world is?
a) Dallas worth International Airport
b) Charles De Gaulle Airport
c) Daocheng Yading Airport, China
d) Qamdo Bamda Airport, China

Click here to View Answer
Answer c) Daocheng Yading Airport, China

6.Mulshi Dam is in which of the following state?
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Maharashtra

Click here to View Answer
Answer d) Maharashtra

7.Jaldapara Sanctuary is located in ….?
a) Madhya Pradesh
b) Bihar
c) Tamil Nadu
d) West Bengal

Click here to View Answer
Answer d) West Bengal

8.’Kalaripayattu’ is the traditional martial art of which Indian state?
a) Punjab
b) Manipur
c) Kerala
d) Jammu & Kashmir

Click here to View Answer
Answer c) Kerala

9.What is the approximate playing time of full version of ‘Jana Gana Mana’, the National Anthem of India?
a) 42 seconds
b) 52 seconds
c) 62 seconds
d) 72 seconds

Click here to View Answer
Answer b) 52 seconds

10.The longest mountain range in the world is?
a) Great Dividing Range
b) The Alps
c) The Andes
d) Transantarctic Mountains

Click here to View Answer
Answer c) The Andes

About the author

Jaya Gupta

Leave a Comment